Το μεγάλο όραμα

Είμαι ο Ισίδωρος Αρβανίτης και αυτή είναι η πραγματική ιστορία του Συμβόλου Πλωμαρίου που σχεδίασα και τοποθέτησα πάνω σε κάθε φιάλη Ούζου Πλωμαρίου, το 1894.
Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Από τα πρώτα χρόνια της ενηλικίωσής μου, ταξίδευα συνεχώς. Σε αυτά τα ταξίδια δοκίμασα αρκετές γεύσεις αποσταγμάτων που θύμιζαν κατά πολύ το οικείο μας ούζο, μα δεν μπορούσαν καθόλου να συγκριθούν με την ποιότητα που γνώρισα μέσα από την οικογενειακή μας παράδοση.
Σε ένα ταξίδι μου στην Γαλλία, συνάντησα έναν φίλο που μου πρότεινε να δηλώσω συμμετοχή σ' έναν διαγωνισμό οινοποιών προϊόντων. Με προειδοποίησε πως ο ανταγωνισμός ήταν μεγάλος κάθε χρόνο και καλά θα έκανα να μην τρέφω αυταπάτες ότι θα διακριθώ.
Πείσμωσα… και επέστρεψα στη Λέσβο ,βάζοντας όλο μου το μεράκι να κατασκευάσω το ούζο Πλωμαρίου που πια είναι γνωστό στα πέρατα του κόσμου, ...μέχρι που τα κατάφερα!
Το επόμενο πρωί, έβαλα το εκλεκτό απόσταγμα σε μία φιάλη και το απέστειλα στον εν λόγο οινοποιητικό διαγωνισμό.
Λίγες εβδομάδες αργότερα, μου ήρθε ταχυδρομικώς μία μεγάλη έκπληξη! Το ούζο Πλωμαρίου είχε κατακτήσει το πρώτο βραβείο!
Έτσι λοιπόν, σχεδίασα σαν σύμβολο της ετικέτας ένα κάθετο τροχό που θα συνέχιζε την πορεία της παραδοσιακής συνταγής του ούζου Πλωμαρίου αέναα στο χρόνο, συνοδευόμενο απο δυό φτερά σαν γούρι!
Αυτή είναι η ιστορία του Συμβόλου Πλωμαρίου… σήμα του πιο δημοφιλούς ούζου… σε όλη την Ελλάδα! Του ΟΥΖΟΥ ΠΛΩΜΑΡΙΟΥ Ισιδώρου Αρβανίτη!